وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کرونا برای یک روز هم قابل پیش‌بینی نیست | احتمال جهش ویروس به دلیل تنوع ژنتیکی ایرانیان

  • کد خبر: ۵۴۷۳۶
  • ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۹
کرونا برای یک روز هم قابل پیش‌بینی نیست | احتمال جهش ویروس به دلیل تنوع ژنتیکی ایرانیان
وزیر بهداشت با بیان اینکه آمار مرگ و میر کرونا اکنون به آستانه ۱۰۰ نفر رسیده است، گفت: من به عنوان وزیر که حدود ۱۱ ماه با آمار سر و کار دارم اصلا نمی‌توانم پیش‌بینی کنم این تعداد، حتی فردا هم همین میزان باقی بماند.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سعید نمکی، در نشست با رئیس سازمان حج و زیارت، با بیان اینکه ویروس کرونا مطلقا قابل پیش بینی نیست، اظهار کرد: هرکس آگهی ختم این ویروس را چاپ کرده باشد یکی از اشتباهات استراتژیک زندگی خود را انجام داده است.

وی با بیان اینکه آمار مرگ و میر کرونا اکنون به آستانه ۱۰۰ نفر رسیده است، گفت: من به عنوان وزیر که نزدیک به ۱۱ ماه است هر لحظه و هر روز با آمار سر و کار دارم اصلا نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که این تعداد، حتی فردا هم به همین میزان باقی بماند.

نمکی به رفتار ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: بحث موتاسیون بسیار جدی است و در آینده، جهش در درون مرز‌های ما به دلیل تنوع قومی و ژنتیکی که داریم هم محتمل است و چه بسا از برخی مناطق دیگر دنیا به سبب همین تنوع، محتمل‌تر هم باشد.

وزیر بهداشت در ادامه به واکسن کرونا و مصونیتی که بعد از تزریق ایجاد می‌شود، اشاره و خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم با قاطعیت در این خصوص صحبت کنیم، واکسن آنفلوآنزا ۳۲ درصد و در بهترین شرایط ۴۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند، یعنی امکان ندارد هیچ کشوری بگوید، چون شخصی واکسن کرونا تزریق کرده پس مصون است. هیچ کشوری نمی‌تواند به قطعیت بگوید من با واکسیناسیون می‌توانم مرز‌ها را باز کنم، اما این موضوع به معنای آن نیست که ما برای متقاضیان اعزام به حج در تیرماه واکسن آماده نخواهیم کرد، تردید ندارم واکسن داخلی تا پایان بهار روی میز است و واکسن از کشور‌های دیگر هم خواهیم آورد و مشکلی برای حجاج از این بابت به وجود نخواهد آمد.

نمکی ادامه داد: در همین راستا سازمان حج و زیارت نگرانی بابت واکسیناسیون زائران به عنوان یکی از شروط احتمالی عربستان نداشته باشد، ما حتما این کار را انجام می‌دهیم.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اینکه حج فعلا پروتکل‌مندتر از دیگر تجمعات زیارتی برگزار می‌شود، یادآور شد: ما معتقدیم می‌توان اگر حج با ۳۰ درصد افراد و به شکل تناوبی بین مدینه اول و دوم برگزار شود، آن را ساماندهی کنیم، قطعا تا آن زمان حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار واکسن مورد نیاز را هم می‌توانیم تامین کنیم.

وی به سفر عتبات عالیات در دوران کنونی اشاره و عنوان کرد: در سوریه و عراق ساختار نظارت بهداشتی و شرایط، اما دشوارتر است. از سوی دیگر به جد معتقدیم باب زیارت اهل بیت را نمی‌توان بر روی شیعه بست؛ در طول تاریخ زیارت اهل بیت فقط آیین و اعمال مذهبی نبوده، بلکه یک موضع‌گیری سیاسی و اجتماعی نسبت به ظلم خلفا علیه فرزندان پیامبر و بی‌عدالتی‌ها بوده است، این موضوع با فرهنگ ما آمیخته شده و نمی‌توان و نباید آن را از مردم گرفت.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه کرونا فعلا تمام شدنی نیست، گفت: حداقل تا یکی دو سال آینده هر شخصی که فکر می‌کند کووید ۱۹ تمام خواهد شد، باید بداند کرونا ویروس تازه پا به خدمت گذاشته و احتمالا کماکان مهمان بشریت است؛ ممکن است یک ویروس رو به خموشی برود، اما این ویروس فعلا روبه چموشی می‌رود؛ به طور مثال ویروس‌های سارس و مرس رو به خموشی رفتند، اما این ویروس ظاهرا میل به خموشی ندارد؛ خواهش می‌کنم تمام مسئولان جمهوری اسلامی متقاعد شوند که این ویروس فعلا هست و در مرحله بعد کاری کنیم که مردم هم به زندگی خود ادامه دهند و علاوه بر آن ما دچار یک تنش سنگین نشویم.

وی با اشاره به آمار مرگ و میر در آمریکا و اروپا، بیان کرد: در دو روز گذشته در آمریکا بیش از ۳۵۰۰ نفر و در انگلیس، آلمان و ایتالیا بالای هزار نفر براثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند که البته ناگفته نماند ثبت مرگ و میر آن‌ها نسبت به آنچه ما در ایران انجام می‌دهیم، متفاوت است و همه موارد را در بر نمی‌گیرد.

نمکی به تلاش رسانه‌های معاند برای جوسازی علیه نظام و ملت ایران در شرایط کنونی اشاره و تصریح کرد: در تاریخ شیوع این بیماری یک بار هم اجازه ندادیم هیچ بیماری از کردستان و کرمانشاه و سیستان و بلوچستان گرفته تا دیگر نقاط کشور، پشت درب بیمارستانی معطل بماند. به عنوان کسی که عاشق امام حسین (ع) است، از بین این دو گزینه که تعداد کمتری به زیارت محدود بروند و یا اینکه تعداد زیادی پشت در بیمارستان‌ها بمانند و فوت کنند؛ گزینه نخست را ترجیح می‌دهم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه من هنوز درباره حج اوضاع را قابل پیش‌بینی نمی‌بینم، عنوان کرد: تا آن زمان هنوز وقت داریم و همه جوانب را بررسی خواهیم کرد.

وی دو موضوع میزان مصونیت واکسن و تعداد اعزامی و پروتکل‌ها را در برقراری سفر‌های زیارتی بسیار مهم دانست و در ادامه به جزئیات سفر به عتبات اشاره و خاطرنشان کرد: باید برآوردی در این خصوص انجام شود، توصیه می‌کنم حداقل تا یکی دوماه آینده باب این موضوع را باز نکنیم.

نمکی به ضرورت آماده سازی داشبورد مدیریتی با هماهنگی مرکز پزشکی حج و زیارت اشاره کرد و گفت: در سه پیک گذشته کرونا، ارتفاع گرفتاری ما هیچ وقت هماهنگ نبوده است؛ در صورتی که پیک بعدی اتفاق بیفتد و از ارتفاع پیک سوم بالاتر باشد اگر تخت هم داشته باشیم، نیروی تازه نفس نداریم؛ پرسنل ما خسته‌اند و ممکن است با مشکل مواجه شویم.
 
 
 
منبع:تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->